środa, 27 października 2021

[KULINARIA] Dyniowa tarta nie tylko na Halloween – przepis na tartę z dynią, porem i serem camembert

Pumpkin pie, czyli dyniowy placek na kruchym spodzie, to tradycyjny wypiek amerykański, bez którego trudno wyobrazić sobie w USA Halloween czy Święto Dziękczynienia. 

Klasyczna tarta dyniowa podawana jest tam na słodko jako deser. Równie smaczna jest jednak także jej wersja wytrawna. Tarta z masą jajeczną z dynią, serem camembert i porem to świetny pomysł na pożywną kolację nie tylko w halloweenowy wieczór.


Przygotowanie tarty wbrew pozorom nie jest trudne. Jakich zasad należy się trzymać dziś na: https://czest.info/kulinaria

Życzenia Świąteczne

Życzymy Państwu radosnych, pełnych słońca  Świąt Wielkanocnych, dużo radości, wiosennej energii, ciepła i nadziei w sercach Częstochowskie I...