POLECAMY KSIĄŻKĘ najbardziej kontrowersyjnego szefa kuchni, posiadacza ponad 5-milionowej widowni na YouTubie i miliona obserwatorów na Instagramie, w kilka dni trafiła na pierwsze miejsce listy bestsellerów Amazona.
Kuchnia bezwzględna - Joshua WeissmanBłagam,
czy możemy w końcu dać sobie spokój z jednoskładnikowymi daniami instant do zrobienia
w kilka minut?
w kilka minut?
Oczywiście, wszyscy jesteśmy zajęci. Wolałbym jednak, żebyśmy skoncentrowali się na prostym fakcie – wspaniale przygotowane burgery nie rosną na drzewach.
Postawmy sprawę jasno: jeśli w 9 na 10 przypadków kupujesz bulion w sklepie, to jest to smutne.
Postawmy sprawę jasno: jeśli w 9 na 10 przypadków kupujesz bulion w sklepie, to jest to smutne.
I nawet mi cię nie żal. Ale skąd niby miałbyś wiedzieć, jak smakuje prawdziwy bulion, jeśli od 50% do 80% jedzenia, które jadłeś, zostało zrobione przez kogoś innego?
Masło, majonez, ser, pikle, sosy, bułki, ketchup…
Świetna kuchnia musi być bezwzględna.
Masło, majonez, ser, pikle, sosy, bułki, ketchup…
Świetna kuchnia musi być bezwzględna.
Joshua Weissman pomoże ci wskoczyć na wyższy poziom gotowania, improwizować i składać dania tak, jak lubisz, z tego co lubisz. Bez żalu, wymówek i usprawiedliwień, z lekceważącym humorem i ponad 100 wyśmienitymi przepisami.
Nauczysz się z nimi przyrządzać dania, które na zawsze zmienią twoje kulinarne doświadczenia:
• steka smażonego sekretną metodą ze steakhousów,
• sałatkę Cezar twojego życia,
• pełne smaku wołowe pho, po którym zapłaczesz ze wzruszenia,
• idealnie złożonego, najpyszniejszego burgera na świecie.
Nauczysz się z nimi przyrządzać dania, które na zawsze zmienią twoje kulinarne doświadczenia:
• steka smażonego sekretną metodą ze steakhousów,
• sałatkę Cezar twojego życia,
• pełne smaku wołowe pho, po którym zapłaczesz ze wzruszenia,
• idealnie złożonego, najpyszniejszego burgera na świecie.
Kuchnia bezwzględna Joshui Weissmana uczy gotować w sposób bezkompromisowy!
Wskazówki ekscentrycznego, sarkastycznego i bezczelnego kulinarnego mistrza Ameryki sprawią, że z większą ekscytacją spojrzysz na bazowe składniki swojego dania i z łatwością rozwiniesz kulinarną intuicję, bo:
Jeśli możesz myć zęby, to z pewnością możesz prowadzić i utrzymać przy życiu zakwas.
Jeśli możesz myć zęby, to z pewnością możesz prowadzić i utrzymać przy życiu zakwas.
***
Joshua Weissman – kulinarny geniusz, charyzmatyczny i niepokorny szef kuchni zuchwale stawiający czoło gotowaniu instant. Prowadzi kanał na Youtubie, gdzie w autorskim cyklu „But Better” sieka, kręci, składa i marynuje dla swojej milionowej publiczności.
Polecamy na: https://czest.info/kulinaria