[POLECAMY KSIĄŻKĘ]
ALE FERMENT - Weronika Szwejk, Mikołaj Bator
Kiszonki zakwasy i przepisy na dania wspierające Twój mikrobiom
Veronika Szwejk oraz Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce – Zakwasowni, stworzyli przepiękną książkę, która jest zwieńczeniem ich wielu lat pracy i doświadczenia.
W książce 4 pierwsze rozdziały są poświęcone naukowemu spojrzeniu na fermentację, opowiadają o korzyściach płynących ze spożywania fermentowanych produktów. Wywiadów zawartych w książce udzieliło grono specjalistów: lek. Krzysztof Majdyło @lekarz.majdylo, dr hab. n. med. Karolina Jakubczyk @prof_pum_karolina_jakubczyk oraz Magda Zdziechowska @zdrowy_brzuch.
Odpowiadają m. in. na pytania:
- Czy możemy żyć 120 lat?
- Czy produkty fermentowane są bezpieczne dla wszystkich?
- Czym dokładnie jest mikrobiom?
- Jakie są naturalne zakwaszacze żołądka?
***
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy…WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!
Polecamy: https://czest.info/zdrowie oraz https://czest.info/zdrowie