Sebastien Racineux, Chung-Leng Tran przekazują SEKRETY BARISTÓW
- naucz się prawidłowych sposobów mielenia kawy, tak by wydobyć głęboki smak w zależności od sposobu jej przyrządzania
- wybierz najlepszy dla siebie ekspres do kawy
- odbierz prawdziwą lekcję latte art.
Wydobądź najlepszy aromat z każdego ziarna
Sébastien Racineux - trener baristów i nauczyciel przedmiotów ścisłych. Założyciel organizacji Espressologie i laureat drugiego miejsca w konkursie French Brewers Cup 2012.
Chung-Leng Tran fotograf i barista. Mistrz French Brewers Cup 2012.
KAWA TO PROSTE! - to praktyczny i zabawny przewodnik, idealny dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy.
- Czy wiesz, że kawa jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie?
- Ile krajów zajmuje się zbieraniem i obróbką ziaren?
- Jak długą drogę musi pokonać ziarno, by od rolnika, przez palarnię, trafić w ręce baristy?
Źródło: Wydawnictwo Znak