środa, 16 marca 2022

„Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów” – pierwsza taka książka o serze!

[POLECAMY KSIĄŻKĘ] 

Absolutnie wyjątkowa książka o serze, jakiej w Polsce jeszcze nie było!!!

Jej autorzy – Carolina Pietyra i Kamil Wernicki, właściciele krakowskiego sklepu z serami „Pod Czerwonym Kogutem” – o serach wiedzą prawdopodobnie wszystko.

 Tą wiedzą dzielą się w swojej książce, uchylając także rąbka tajemnicy i zdradzając przepisy na doskonałe i często nieoczywiste połączenia smakowe oraz potrawy.

 „Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów” to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. 

Znajdziemy w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata. 

Uroku dodaje jej przepiękne wydanie wzbogacone o autorskie limeryki, ilustracje oraz zdjęcia. 

Książka idealna na prezent!!!!


Polecamy na: https://czest.info/poradniki oraz https://czest.info/kulinaria

 

Życzenia Świąteczne

Życzymy Państwu radosnych, pełnych słońca  Świąt Wielkanocnych, dużo radości, wiosennej energii, ciepła i nadziei w sercach Częstochowskie I...