środa, 28 września 2022

Etnostrada z koncertem zespołu Folk Power

Regionalny Ośrodek Kultury w Częstochowie zaprasza na Etnostradę - spotkania folklorystyczne - 2 października 2022 r. od godz. 10.30 w Akademickim Centrum Kultury "Klub Politechnik" (Częstochowa, al. Armii Krajowej 23/25).


W ramach Etnostrady na scenie "Politechnika" wystąpią dwadzieścia cztery zespoły folklorystyczne, śpiewacze, obrzędowe, taneczne i muzyczne. O 17.00 zapraszamy na koncert gwiazdy wieczoru zespołu Folk Power Wstęp wolny.
                                           
Szczegółowy PROGRAM PRZEGLĄDU:

10.30 - 10.35 – Otwarcie „Etnostrady”. Przywitanie gości.
10.35 - 10.40 – wspólne wykonanie piosenki „Siała baba mak…”

1.    10.45 - 10.59  Regionalny Zespół Folklorystyczny „Rogozanki”14 min
2.    11.01 - 11.11  Zespół „Karolinki” 10 min
3.    11.13 - 11.23  Zespół Pieśni i Tańca „Chorzów” grupa Oldboye 10 min
4.    11.25 - 11.35  Zespół Śpiewaczy „Wręczynki Plus” 10 min
5.    11.37 – 11.52  Zespół „Wspomnienie”15 min
6.    11.54 – 12.06  Zespół Śpiewaczy Gminy Konopiska 12min
7.    12.08 – 12.20  Zespół Śpiewaczy „Wymysłowianki” 12 min
8.    12.22 – 12.37  Koło Gospodyń Wiejskich Wręczyca Wielka 15 min
9.    12.39 – 12.54  Zespół „Ale Babki” 15 min
10.    12.56 – 13.10  Zespół „Kumosie” ze Skrzydlowa 14min  
11.    13.12 – 13.26  Folklorystyczny Zespół Śpiewaczy „Klepisko” 14 min 
12.    13.28 – 13.38  Zespół Śpiewaczy „Kłobuczanie” 10 min
13.    13.40 – 14.00  Zespół „Zdrowianki” ze Zdrowej 20 min
14.    14.02 – 14.17  Kapela ludowa „Rybnianie” 15 min
15.    14.19 – 14.24 „Kapela Krzepkich” 5 min
16.    14.26 – 14.36  Zespół „Lawenda” 10 min
17.    14.38 - 14.53  Zespół Folklorystyczny „Wrzosowianie” 15 min
18.    14.55 – 15.10  Zespół Śpiewaczy  „Cynkowianki” 15 min
19.    15.12 – 15.20  Zespół Śpiewaczy „Kościelanki” 8 min
20.    15.22 - 15.32  Zespół Śpiewaczy „Od Do” 10 min
21.    15.34 – 15.49  Zespół muzyczny Kapela „Gródków” 15 min
22.    15.51 – 16.09  Zespół Pieśni i Tańca „Ciebłowianie” 18 min
23.    16.11 – 16.26  Zespół Folklorystyczny „Złoty Kłos” z Huty Starej 15 min
24.    16.28 - 16.35  Zespół Śpiewaczy KGW „Szarlejka” 7 min

16.35 – 17.00  obrady Jury, przygotowania zespołu Folk Power do występu
17.00 – 18.00  występ Gwiazdy Wieczoru zespołu Folk Power
18.00 – 18.30  ogłoszenie wyników „Etnostrady”, wręczenie statuetek i dyplomów nagrodzonym zespołom oraz wspólne zaśpiewanie pieśni „Siała baba mak”.

Zapraszamy serdecznie

Nowe trendy w budownictwie dotarły do Częstochowy!

Osiedle Neonowe   realizowane przez firmę Pekabex Development  nie bez powodu uważane jest za najnowocześniejsze osiedle w Częstochowie.  Po...