![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVLGlGemQFM2cXOPCTuUTcsVvj_JKXWmenz_DckCJh1fo6niaVkdBm0kkWik5GIu3MaTAlvSIQTZYjhXW93fVicIY_YH0TUoyoowSH3sjaphrf1Lxq1b0ZXwvqdOTqUQmrioMm2-tsarEzfoYjNS0lo9I5_8uyWzTnFfba_GVunLP1Bg0FIaaoHit3/w320-h213/fot.%20Fermy_Drobiu_Jokiel_1.jpg)
Wakacje to
zwykle czas bliższych lub dalszych wyjazdów, odkrywania nowych miejsc i smaków.
Nieważne czy jeździmy autostopem po Polsce, kamperem po Europie, czy lecimy
samolotem na drugą półkulę – jedynym z nieodzownych elementów letnich wypraw
jest próbowanie lokalnych dań.
Możemy odtworzyć je w domu, nawet kiedy za oknem
już jesienna plucha.
Jakże trudno
jest nam wymazać z pamięci kolorowe obrazy odwiedzonych miejsc i powrócić po
wakacjach do szarej rzeczywistości! Pozostaje oglądanie zdjęć, ale nie tylko…
Przecież możemy przywołać smaki poznane podczas wyjazdów i przygotowując dania
przenieść się w odległe miejsca na mapie.
Przygotowaliśmy
3 przepisy na pyszne dania, które przywołają wakacyjne smaki:
https://czest.info/kulinaria