- Majówka w lesie?
- Spacer z dziećmi?
- A może weekendowy citybreak?
Jeśli nie wiesz, co możesz przygotować w swojej kuchni, żeby poczuć się jak na łonie natury lub pragniesz znaleźć przepis, który z powodzeniem wykonasz podczas dłuższego spaceru czy wyprawy, mamy rozwiązanie!
Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!
Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.
Skosztuj jak nieziemsko smakują:
- chimichurri z gwiazdnicą pospolitą
- grillowana sałata z kwiatami lipy
- szarpane boczniaki bbq
- miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek
Książka opatrzona jest rozdziałem omawiającym charakterystykę roślin, które możemy znaleźć zarówno w lasach iglastych, jak i liściastych. Szczegółowe informacje na ich temat opatrzone są pięknymi rysunkami graficzki specjalizującej się w botanice.
Polecamy: https://czest.info/kulinaria