środa, 30 listopada 2022

[KULINARIA] Aromatyczny i świąteczny – przepis na bogaty bigos

Bigos to danie trochę dzisiaj niedoceniane, w przeszłości cieszące się wielką sławą nie tylko kulinarną, ale i… literacką. Ze względu na swoją popularność nad Wisłą bywa określane mianem potrawy narodowej.

Właśnie dlatego nie może zabraknąć go na świątecznym stole.
Przepis na bogaty bigos dziś na: https://czest.info/kulinaria


FILHARMONIA CZĘSTOCHOWSKA zaprasza: 15.10.2025 WIECZÓR UNIWERSYTECKI | 17.10.2025 7 ŚWIATÓW | 21.10.2025 JAZZOWY WTOREK W KAMERALNEJ | 23.10.2025 KONCERT PRZY ŚWIECACH Z CHÓREM

15.10.2025, godz. 19.00 Sala kameralna WIECZÓR UNIWERSYTECKI Wykład: Muzyka w dramatach skamandrytów - dr hab. Joanna Warońska-Gęsiarz, pro...